top of page
Search
  • Writer's pictureRaiko Kaldoja

🚴‍♂️☕ Kofeiinilaks! ☕🚴‍♀️

Updated: Oct 19, 2023


kofeiin ratturid
kofeiin ratturid


Tere, rattasõbrad! 🚴‍♀️🚴‍♂️ Täna natuke paljude tavapärasest rituaalist, mida paljud meist usuvad - kofeiin! ☕ Kas see on "salarelv" või lihtsalt tavaline kohvitass? Uurime lähemalt:


🌟 Kofeiin: Jõudluse Parandaja? 🌟


Kofeiin võib olla effektiivne sooritusvõime suurendaja, kui seda strateegiliselt kasutada:


1️⃣ Suurenenud Ärkvelolek: See äratab sinu aju, aidates sul püsida keskendunud ja terav oluliste võistlusmomentide ajal.


2️⃣ Suurenenud Vastupidavus: Kofeiin võib suurendada sinu vastupidavust, kasutades ära sinu keha energiareserve, hoides sind tugevana lõpufinishini.


3️⃣ Tajutava Pingutuse Vähenemine: See võib muuta raske sõidu natuke lihtsamaks, muutes sinu pingutuse tajumist kergemaks.


🤔 Ajastus Loomulikult Loeb! 🤔


Kofeiini puhul on ajastus kõige olulisem:


🕒 Enne Sõitu: Tarbi oma kofeiiniallikas (kohv, energiageel, pre-workout) umbes 30-60 minutit enne võistlust, et saavutada maksimaalne efektiivsus.


⚠️ Üleliigse Tarbimise Vältimine: Liiga palju kofeiini võib põhjustada närvilisust, krampe, uneprobleeme, kõhuprobleeme, ärevust.


Kofeiini suurim mõju sooritusvõimele peaks avalduma kogusega ca 3-6mg/kg kehakaalu kohta


🌟PRO TIP: Kui oled igapäevaselt kofeiini tarbija, siis proovi paar päeva enne võistlust kofeiini tarbimist vähendada, et võistluspäeval suurem effekt saada!

NB! (mõnel võib see tekitada "võõrutusnähud", mis ei ole seda effekti väärt)


Nagu paljude asjadega, tasub meeles pidada, et mitte iga inimene ei reageeri kofeiinile samamoodi. Katseta kofeiini allikat, kogust, tarbimis vahemikku treeningutel, või vähe tähtsatel võistlustel, et mõista, kuidas sinu keha reageerib ja kohanda oma kofeiini tarbimist vastavalt oma vajadustele.



👇 Mis On Sinu Kofeiini Strateegia? 👇


Kas jood enne võistlust 2 espressot, suure Coca või kofeiini geeli?

Jaga oma kofeiinirituaale ja näpunäiteid kommentaarides! ☕🚴‍♀️💨


22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page