top of page
Search
  • Writer's pictureRaiko Kaldoja

Pukisõit : Miks kaaluda?


Kui talvel vihma,külma ja pimedaga sõit pole sinu teema siis tasuks talvel mõelda rattapuki peale.

Pukitreeningu plussid

  1. Ilm: Sajab lund, vihma või lörtsi – Pukk võimaldab teil hoida järjepidevat treeningrutiini, välistades ilmaga seotud vabandused.

  2. Aeg: Koleda ilmaga riietumine on juba omaette ettevõtmine ja stressirikas tegevus. Sisetreeningul paned püksid ja kingad jalga, ning saate treenida alati, kui teil on vaba hetk, mistõttu on see suurepärane ka kiire elutempoga inimesele.

  3. Andmed: Paljud trenažöörid pakuvad täpseid andmeid:võimsus, kadents ja muu, aidates teil treeninguid paremini monitoorida.

  4. Zwift ja virtuaalsed maailmad: platvormid, nagu Zwift, pakuvad virtuaalset rattasõidukogemust võidusõitude, grupisõitude ja ümbritsevate maailmadega, lisades teie sisesõitudele lõbusust.

  5. Struktureeritud treeningud: Lihtsam jälgida konkreetseid treeningprogramme, teha intervalle ja struktureeritud treeninguid, et oma treeningueesmärke tõhusalt saavutada.

Pukitreeningu miinused

  1. Värske õhk ja avastamine: Kuigi sisetreening pakub mugavust, ei saa see kunagi täielikult asendada õues rattasõidu kogemust ja uute marsruutide avastamise rõõmu.

  2. Igavuse faktor: Sisetreeningu monotoonsus võib põhjustada igavust ja hooaja alguseks võib teil rattasõidu isu üldse kadunud olla. Selle vastu võib aidata erinevad virtuaalprogrammid, muusika, sarjad, filmid.

  3. Ülekuumenemine: Sisetreeninguga muutub üsna kiirelt higiseks ja hakkab palav. Investeerida tasuks kindlasti korralikku ventilaatorisse, kuid isegi sellega on kehatemperatuuri tõus paratamatu.

Pidage meeles, et valik sise- ja välirattasõidu vahel taandub sageli isiklikele eelistustele ja eesmärkidele. Paljud leiavad, et mõlema maailma kombinatsioon on neile just parim valik, mis töötab.

Millist seadet valida? Soovitan valida tuntud tootja "Smart" pukk, mis näitab sulle andmeid ja muudab sul programmides ka tõusu %, nt Tacxi või Wahoo tooted, mis tagavad võimalikult hea sõidukogemuse ja järelteeninduse.

38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page