top of page
Search
  • Writer's pictureRaiko Kaldoja

Rattasõit talvel


Valmista Talviseks Rattasõiduks Nagu Proff!


Kui temperatuur langeb ja külmad tuuled saabuvad, on kerge oma ratas talveunne panna ja oodata kevadeni, aga on ka teine variant!

Talvise rattasõidu kogemus võib olla põnev ja rahuldustpakkuv, kui seda õigesti teha. Siin on mõned näpunäited:


Riietumine on võtmetähtsusega: Alustage niiskust eemaldava aluskihiga, et hoida higi kehalt eemal, lisage soojust säilitavad kihid, et hoida soojust kinni ja lõpetage tuule- ja veekindla väliskihiga. Ülitähtis on hoida soojas näpud ja varbad, need on esimesed asjad mis külmetama hakkavad ja sõidu ära rikuvad. NB! Üks paremaid investeeringuid talvel sõitmiseks on talvekingad!


Rehvid: Soovitan võimalikult laiade rehvide kasutamist parema tasakaalu jaoks, ning võimaluse korral kaaluda ka lamell või naelrehvide kasutamist, naelrehvidega on isegi kiilasjääl üsna kindel sõita, seda küll üldise veerevuse ja sõidumõnu arvelt.


Tuled ja Helkurid: Talvel on päevad lühemad, seega varustage oma ratas eredate tulede ja helkuritega, et tagada, et teid märgatakse teiste poolt.


Hüdratsioon: Ärge alahinnake joomise tähtsust külma ilmaga. Jooge vett kogu sõidu vältel ja heaks nipiks on isoleeritud veepudel, et vältida vee külmumist.


Toitumine: Talvised rattasõidud kulutavad rohkem kaloreid, kuna energiat kulub ka keha soojana hoidmiseks. Võtke kaasa energiarikkaid suupisteid , nt kuivatatud puuviljad või energiabatoonid, et säilitada energia taset sõidu ajal.


Soojendus ja Venitus: Külmad lihased on vigastustele vastuvõtlikumad. Alustage korraliku soojendusega ja lisage oma rutiini venitusharjutusi, et säilitada paindlikkus.


Hooldus: Talv on ratta jaoks raske aeg, eriti kui soolas sõita. Hoidke see heas korras, puhastades ja määrides jõuülekannet regulaarselt.


Ohutus Ennekõike: Olge ettevaatlik, eriti jäistel teelõikudel. Aeglustage, vältige äkilisi liigutusi ja tagage endale piisav pidurdusmaa.


Talvine rattasõit lumega kaetud maastiku ja värske õhuga on mõnus kogemus, valmistuge ennast vastavalt ja proovige järgi!#RattasõitTalvel#Talvinerattasõit


31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page